Skoči na glavno vsebino

V petek, 21. 10. smo praznovali 110-letnico šole. Prireditev je povezala učence, učitelje, vodstvo, krajane, občino. Odličen nastop učencev je nadgradil operni pevec Anton Habjan ob spremljavi harmonikaša Jerneja Jemca in učitelja Gorazda Pintarja. Kulturno smo prireditev nadgradili s predstavitvijo pesniške zbirke naše pokojne krajanke Jerce Šolar, s katero smo veliko sodelovali začasa njenega življenja. Anton Habjan je zapel dve Jerčini pesmi, prireditev pa smo zaključili z operno arijo in napolitanskim nabukom, kateri je zapel operni pevec Anton Habjan. 

Sovaščan Anton Benedik, slikar samouk, je ob tej priložnosti prispeval svoje slike, s katerimi je poskrbel za slikovito, čudovito razstavo v šoli in slikovito ozadje. S to razstavo smo še enkrat več dokazali, da s sodelovanjem drug drugemu pomagamo in ustvarjamo bogate skupne spomine.

Zahvaljujem se učencem, ravnatelju, županu, predsedniku krajevne skupnosti, g. župniku, krajanom za vse dobrote, Rokovnjačem za peko kostanja, bivšim učencem za pomoč pri strežbi in postavitvi gasilskih klopi in miz, še posebej pa sodelavcem: Tinki Eržen, Tinkari, Barbari, Vesni, Boštjanu, Gorazdu in Janezu. 

GALERIJA

POSNETEK PRIREDITVE

Dostopnost