Drugi aprilski teden smo začeli s tehniškim dnevom. Odšli smo v gozd nad šolo. Cilj dneva je bil izdelati usnjeno zapestnico. Za samo izdelavo pa smo potrebovali kladivo. To so si otroci morali izdelati sami. Učiteljice smo k izvedbi povabile gospoda Klemena Urbanijo, ki je s pravim spodbudnimi,prijaznimi besedami in opornimi dejanji vodil otroke skozi ves postopek izdelave lesena kladiva. Pri tem so najverjetneje mnogi prvič v roki držali pravo orodje. Žaganje kar naenkrat ni bilo tako enostavno. Še večji izziv pa je predstavljalo netenje ognja. Šele usklajenost, enotnost in vztrajnost vseh otrok je prineslo rezultate. Učenci bi seveda kurili ogenj še celo dopoldne, a je bilo potrebno izdelati usnjene zapestnice. Te smo izdelali v učilnici. Gospod Klemen je s svojim mirnim vodenjem, znanjem, s pravim občutkom za otroke v njih zbudil posebno spoštovanje. Preživeli smo sproščen, a zelo poučen dan.
Učiteljica Tinkara Šušteršič

Učenci so dan opisali takole:
Danes 9.4. je prišel gospod Klemen. Z njim smo odšli v gozd. Moral nam bi pokazati, kako se naredi zapestnice iz usnja, a na žalost ni imel kladiva s seboj. Tako smo ga naredili iz debla leske in palice, ki smo jo našli v gozdu. Nato je učiteljica prinesla malico v gozd. Juhej! Ko smo pojedli malico smo zakurili ogenj. Potrebovali smo šest članov. Dva po dva so z vrvico drgnili palico, čez nekaj časa se je zbral dim. Nastala je iskrica in potem ogenj. Nato smo šli v šolo. Naredili smo zapestnice iz usnja. Lahko smo jo tudi pobarvali.
Petra Zdovc

V ponedeljek smo imeli tehniški dan. Na začetku smo šli v gozd, kjer smo naredili kladiva in zanetili ogenj. Pomagal nam je gospod Klemen. Potem smo z narejenimi kladivi odšli v šolo. V šoli smo naredili zapestnice iz usnja. Zapestnice smo lahko tudi pobarvali. Najbolj mi je bilo zanimivo, ko smo delali kitke iz lipovega ličja. Najbolj carsko mi je bilo pa, da ni bilo pouka. Bil je zelo čudovit dan.
Tinkara Bambič

Dostopnost