POROČILO O ZDRVSTVENI VZGOJI

V PETEK JE V NAŠO ŠOLO PRIŠLA GOSPA MOJCA ŽARGI, POVEDALA NAM JE VELIKO ZANIMIVEGA, ZAPOMNILA SEM SI, DA SI MORAMO UMITI ROKE, KO SE POLULAMO IN POKAKAMO. VŠEČ MI JE BILO TUDI, KER NISMO IMELI SLOVENŠČINE.

VALENTINA LOGAR, 2.R

V petek nas je obiskala zdravstvena delavka – učiteljica Mojca Žargi iz Škofje Loke. Imeli smo zdravstveno vzgojo. Pogovarjali smo se o telesu, o ušeh, zdravi prehrani, hrbtenici in skrbi za zdravje. Učili smo se, kako pravilno umiti roke. Učiteljica nam je razdelila umetno hrano, ki smo jo potipali in razvrščali na plastificirane krožnike. Na koncu smo dobili še križanko o zdravju.

Petra Zdovc, 3.r

Igrali smo se z umetno hrano in si umivali roke. Spoznali smo bakterije in uši. Ogledovali smo si slike in prijemali nekakšne povštrčke. Zdaj vemo, kako držati torbo.

Maja Stanonik, 3.r

Ko je prišla gospa Mojca, nam je povedala o čistoči, higieni, kako si moramo umiti roke, o nevarnosti,  o hrani, ki je zdrava za nas. Pokazala nam je tudi, kako se pravilno sedi in kako se pravilno nosi šolsko torbo. Gospa Mojca nam je povedala, kako moramo skrbeti za svoje telo.

Neža Debeljak , 3.r

Dostopnost