Takole so doživeli obisk učenci 4. in 5. razreda:

Danes sta prišla gasilca. Povedala sta, da smo vabljeni na gasilske vaje. Na kratko sta razložila, kako bodo potekale. Všeč mi je bila paradna obleka. Maks, 4. r.

Gasilca sta se nam predstavila. Povedala sta tudi, da se lahko prijavimo na mladinsko gasilsko dejavnost. Na koncu smo dobili tudi prijavnico. Ines, 4. r.

Gasilci opravljajo zelo pomembno delo: rešujejo različne težave, pomagajo, gasijo požare in imajo posebne naloge. Izvedela sem, da se pozdravljajo s svojim pozdravom: “Na pomoč.” To je kar zahteven poklic. Neža, 4. r.

Vedno se lahko obrnemo na gasilce. Njihova številka je 112. Ko pokličemo 112, se predstavimo: Kdo smo? Kje se dogaja? To so še najpomembnejši podatki. Gasilci opravljajo pomembna dela: rešujejo ljudi iz avtomobilov, gasijo požare, pomagajo vsem ljudem. In… njihov pozdrav je: “Na pomoč!” Veronika, 5. r.

Zelo je bilo zabavno. Gasilec nam je veliko povedal o tekmovanjih in veliko sem se naučila. Ko je povedal za gasilska tekmovanja, sem bila takoj za. Krasno je bilo. Gasilca sta nam veliko povedala: o različnih pohodih, krožkih, kvizih… Petra, 4. r.

Danes, ki so prišli gasilci, so nam povedali, da lahko pridemo na gasilske vaje. Povedali so nam, da so oni tudi povezani z vsemi gasilci in če rabijo pomoč, da pridejo tudi drugi gasilci iz drugih mest. Povedali so nam tudi, da bojo v jeseni razni kvizi. Gasilci se pozdravljajo: “Na pomoč!” Gaja, 4. r.

Danes so gasilci povedali, da bo 30. 9.  2018 gasilsko tekmovanje. Bila sta samo dva. Povedala sta, kdaj uporabljajo sireno in kaj moramo povedati, če pokličemo na 112. Rekla sta, da sireno uporabljajo samo ob nujnih primerih. Podelila sta prijavnice za to tekmovanje in nam obljubila, da nas prideta enkrat špricat. Maja, 4. r.

Dostopnost